Twinkle | Digital Commerce

Qweery en Shop2market lanceren banner met zoekfunctie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Qweery en Shop2market, twee winnaars van de Thuiswinkel Innovatie Awards, introduceren samen de Searchable Product Banner. In de banner kunnen consumenten zoeken naar producten van adverterende webshops. Media Markt heeft vanaf aanstaande donderdag de primeur.

‘Met de banner kun je consumenten laten zoeken naar jouw producten op de website van anderen’, vat Qweery’s managing partner Ramon Cohen de Lara de werking samen tegen Twinkle.

Banner klapt uit
Al bij het intikken van de eerste letter in de zoekbox klapt de banner uit met de gevonden producten, inclusief afbeeldingen, omschrijvingen en filters om de zoektocht te verfijnen. Adverterende webwinkeliers kunnen de productcategorieën die worden getoond laten aansluiten bij de site waarop de banner staat.

Launching partner Media Markt
Donderdag begint launching partner Media Markt een campagneperiode, waarin de btw op aankopen niet aan klanten wordt doorberekend. Hieronder vindt u vast een screenshot van de banner met zoekfunctie in een Hotmail-omgeving:Afrekenen via de banner
Uriël Ballst, CEO van het ook internationaal gelauwerde Shop2market, onderstreept dat de banner ook op mobiele devices en tablets te gebruiken is. Hij noemt de banner met zoekfunctie ‘de volgende stap in de decentralisatie van het verkoopproces. De volgende stap is winkelen en afrekenen in de banner.'

Conversie
Qweery en Shop2market maakten afgelopen zomer een samenwerking bekend. De Nederlandse bedrijven lieten toen al weten dat de on-site zoekfunctionaliteit van Qweery een plek zou krijgen in banners. 'Wij verwachten met deze unieke functionaliteit een enorme stijging van de conversie bij onze klanten te zien’, aldus Ballast destijds.