Twinkle | Digital Commerce

Europese Red Herring voor Beslist.nl en Paylogic

2017-05-27
400165
  • [nieuws]
  • 0:59

Beslist.nl en Paylogic hebben een Red Herring 100 Europe Award 2013 in de wacht gesleept. De prijzen van het gelijknamige technologieblad worden jaarlijks uitgereikt aan de honderd meest vooruitstrevende en innovatieve technologiebedrijven van Europa.

De 250 bedrijven op de finalistenlijst, waarvan 18 uit Nederland, presenteerden zich de afgelopen dagen op het Red Herring 2013 Europe Forum in Amsterdam. De redactie van het zakenblad beoordeelde de kanshebbers op onder meer technologische innovatie, financiële prestaties, strategie en kwaliteit van management.

Nederlandse namen
Behalve vergelijker Beslist.nl en ticketing-aanbieder Paylogic (de nummer 21 van de Twinkle100) wonnen nog zes andere Nederlandse bedrijven een Red Herring 100 Europe Award: Cleeng, GlobalOrange, Greenclouds, i-Optics, IDchecker en YD. De Europese winnaars strijden met bedrijven uit andere continenten voor een plek op de Global 100. Vorig jaar haalde geen enkele Nederlandse onderneming die lijst.

Shop2Market en Copernica
In voorgaande jaren sleepten onder andere de Nederlandse e-commerce dienstverleners Shop2Market en Copernica een Red Herring 100 Europe Award in de wacht. Vorig jaar stond fashion startup Fashiolista op de Europese lijst.