Twinkle | Digital Commerce

Paul Nijhof volgt van Joop van den Ende als winnaar BID Award

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16

Paul Nijhof, CEO en mede-eigenaar van RFS Holland Holding, heeft gisteren de prestigieuze BID Award 2012 ontvangen. Nijhof hield onder meer Daniel Ropers (Bol.com) voor zich. Hij treedt als winnaar in de voetsporen van Joop van den Ende en Reinout Oerlemans.

De BID Award - BID staat voor Big Improvement Day - gaat naar een Nederlandse ondernemer ‘met visie, persoonlijkheid, lef en het vermogen uit het niets iets op te bouwen. Iemand die een bijdrage levert aan de economie, werkgelegenheid en de spirit van Nederland’.

Een adviesraad, met vertegenwoordigers vanuit de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap, verkoos Nijhof boven online retailcollega Ropers, Hema’s Ronald van Zetten en Jumbo’s Frits van Eerd.

Transitie
De adviesraad bewondert het feit dat Wehkamp.nl, het uithangbord van RFS Holland Holding, ‘tot dusver het enige bedrijf wereldwijd’ is dat de transitie van postorderaar naar 100 procent online retailer volledig heeft voltooid. De raad waardeert de nieuwe strategie, kern- en merkwaarden van Wehkamp.nl, dat in november nog werd uitgeroepen tot 'Beste Marketingbedrjf van het Jaar'. Ook stipt de adviesraad Wehkamp.nl's positie aan als 8e pure player van Europa (29e in de complete Top 300 Europe van Internet Retailer), niet gek voor een Nederlands bedrijf.

Koper gezocht
RFS Holland Holding, waartoe behalve Wehkamp.nl ook Create2Fit, Fonq.nl en Lacent behoren, is lijstaanvoerder van de Twinkle100. Het concern staat momenteel in de etalage.