Twinkle | Digital Commerce

Google stopt Offers in Google Shopping en Google+ mobile

2018-06-05
245227
  • 1:04

Google Offers heeft een plek gekregen in de nieuwe mobiele applicaties van productvergelijker Google Shopping.   Komende week worden de lokale deals ook gekoppeld aan check-ins in het sociale netwerk Google+.


Google lanceerde Google Offers begin dit jaar, nadat het bedrijf er niet in slaagde Groupon over te nemen. Google Offers, nog altijd in bèta, heeft tot op heden alleen deals voor Amerikaanse steden. Producten worden gedurende twee of drie dagen tegen kortingen van 20 tot 50 procent aangeboden.

Google Shopping
Google Offers heeft sinds deze week een plek in de Amerikaanse iPhone en Android applicaties van Google Shopping. Gebruikers van de app kunnen prijzen en details van producten inzien door deze te scannen met hun mobiele telefoon. Voortaan krijgen ze dus ook aanbiedingen van Google Offers in hun buurt te zien.

Google+
Google knoopt Offers binnenkort ook aan Google+ voor mobiel, het netwerk waarmee het zoekbedrijf een sociaal alternatief wil bieden voor Facebook en Twitter. Idee, zo meldt Techcrunch: gebruikers die inchecken op een bepaalde locatie, verschaffen zich toegang tot kortingen op aankopen in fysieke of digitale winkelomgevingen.

Overigens beschikt Google Offers al over eigen applicaties voor iPhone en Android.