Vrijdag 21 januari 2011

18767 keer gelezen1 x gereageerd

Google komt met Groupon-concurrent Offers

Google komt met Groupon-concurrent Offers

Google komt binnenkort met een concurrent van Groupon, het bedrijf dat het eerder vergeefs probeerde over te nemen. De zoekgigant mengt zich met Google Offers op het strijdtoneel waarop ook Amazon en in ons land Marktplaats en de Telegraaf actief zijn.

Dat schrijft het Amerikaanse weblog Mashable, dat een factsheet over Google Offers in handen heeft. U vindt het via onderstaande link (pdf).

Google heeft inmiddels bevestigd bezig te zijn met ‘a test of pre-paid offers/vouchers program’.

Voucher
Net als Groupon en LivingSocial is Google Offers een group buying site: pas als genoeg consumenten hebben ingetekend voor een kortlopende aanbieding, gaat die door. Vervolgens ontvangen ze een voucher die ze gedurende een bepaalde periode kunnen verzilveren bij (vaak fysieke) retailers.

Checkout
Google zou momenteel gesprekken voeren om retailers te interessseren voor het concept. Volgens Mashable wordt Offers gekoppeld aan Googles betaalmethode Checkout. Ook wordt voorzien in koppelingen met onder meer Facebook, Twitter, Google Reader, Google Buzz en e-mail.

Groupon en LivingSocial
Google probeerde eind vorig jaar Groupon, exponent van het groepskopen op internet, over te nemen. Het had naar verluidt 6 miljard dollar over voor 'het jongste miljardenbedrijf ooit', dat niet toehapte en nu een beursgang overweegt. Tussen die overnameperikelen door kreeg Amazon een aandeel in de internationaal expanderende concurrent LivingSocial. Eerder deze week wist LivingSocial ruim een miljoen Amazon gift cards - van 20 dollar voor 10 dollar -† te slijten via zijn platform.

De Telegraaf en Marktplaats
Groupon is sinds vorig jaar ook in ons land actief. Concurrenten in ons land zijn onder meer GroupDeal, waarin De Telegraaf een aandeel heeft genomen en Marktplaats. De handelssite startte onlangs het platform Marktplaats Aanbieding, waarop Hema al fotoboeken in de uitverkoop deed.


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Cross-channel (Multichannel)
- Social media marketing (Marketing)
- Coupons (Multichannel)Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
Google komt met Groupon-concurrent Offers
  1. Arjan - redactie Twinkle op vrijdag 21 januari, 2011 om 10:51

    Ook Kelkoo komt met een Groupon-kloon, maar dan voor luxe artikelen. Dat meldt Emerce op basis van een persbericht van Kelkoo.

    'Start living the Five-Star lifestyle today', verwelkomt Kelkoo Select bezoekers van het platform.


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.