Twinkle | Digital Commerce

PayPal rapporteert 552 procent mobiele transactiegroei

2017-10-05
506350
  • 1:11

Het mobiele betaalvolume van PayPal lag afgelopen Cyber Monday ruim zes keer zo hoog als op Cyber Monday in 2010. Smartphone-bezitters wereldwijd rekenden samen voor 552 procent extra af bij de eBay-dochter.

De ruime verzesvoudiging van het betaalvolume komt voornamelijk door de groei van het aantal mensen dat PayPal mobiel gebruikt. Afgelopen maandag waren dat er bijna vijf keer zoveel als vorig jaar op Cyber Monday (plus 397 procent). Het betaalvolume lag meer dan twee keer zo hoog als op andere maandagen dit jaar (plus 154 procent). Dat duidt erop dat mobiel verkopende webwinkeliers aardig hebben geprofiteerd van Cyber Monday, waarop Amerikaanse online retailers een recordomzet van 1,25 miljard dollar boekten.

3,5 miljard dollar
Exacte aantallen over mobiele transacties, bonbedragen en gebruikers geeft PayPal niet prijs op zijn weblog. Afgelopen maand liet de eBay-dochter weten een totaal mobiel transactievolume van 3,5 miljard dollar te verwachten voor 2011, een prognose die in de loop van dit jaar een paar keer naar boven moest worden bijgesteld.

Mobiele PayPal-betalingen in Nederland
In ons land werd in de zomer wekelijks voor 200.000 euro mobiel afgerekend met Paypal, maakte het bedrijf begin augustus bekend. Dat volume is sinds die tijd vermoedelijk al een paar keer over de kop gegaan, want in april lag het bedrag nog maar op 32.000 euro per week.