Twinkle | Digital Commerce

Outletplanet.nl opent ‘groothandel voor webwinkels’

2017-05-27
700237
  • 1:16

Outletplanet.nl, de nummer 67 in de Twinkle100, heeft samen met Trade2Go een groothandel voor webwinkels opgezet. Trading Concepts levert bepaalde merken, waarop het exclusieve verkooprechten heeft, al aan onder meer Neckermann.com en Fonq.nl.

Outletplanet.nl is behalve een webwinkel voor consumenten al langer leverancier van producten voor onder meer dagdeal- en veilingsites. Het bedrijf was hoofdfleverancier voor RTL’s kortingssite Vanvoordeel.nl, tot de omroep de exploitatie van die site overdroeg aan Kijkshop. Desalniettemin levert het bedrijf nog steeds wel eens partijen aan die site, net als aan Groupon, Groupdeal, 1dayonly.nl en Marktplaats Aanbieding.

Andere pet
Henk Looms, directeur van Outletplanet.nl, wilde graag ‘met een andere’ pet aan tafel komen te zitten bij webwinkels en dagaanbieders, omdat hij met Outletplanet.nl en het nieuwe Outletdagknaller.nl ook hun concurrent is. In Trade2Go vond Looms een partner met ervaring als groothandel in het fysieke kanaal. Samen hebben ze Trading Concepts opgericht, dat zich positioneert als ‘de online groothandel gericht op de online retailer’.

Everloc, Dailymax, TV Toppers en Croydex
Trading Concepts heeft de exclusieve rechten voor de verhandeling van de merken Everloc (design zuignappen), Dailymax (artikelen voor senioren), TV Toppers (homeshopping producten) en Croydex (sanitair) in de Benelux. Al deze merken hebben een eigen webwinkel als etalage, maar daarbuiten levert Trading Concepts volgens Looms al aan onder meer Neckermann.com, Fonq.nl en een aantal webwinkels in badkamerartikelen. De groothandel, die werkt met een netwerk van agenten in China, biedt ook mogelijkheden voor dropshipping aan.