Twinkle | Digital Commerce

Ticken.nl opent Britse site voor typecursisten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Ticken geeft vorm aan zijn international ambities met de opening van Ticken.co.uk, een site voor de Britse markt. Ticken, in 2009 winnaar van de vakprijs voor de beste starter bij de Thuiswinkel Awards, zette eerder al voet aan de grond in België en Frankrijk.

Oprichter Martin Beijer laat Twinkle weten dat Ticken klaar is voor de Britse markt. ‘Ticken.co.uk ziet er uit als Ticken.nl, maar inhoudelijk en didactisch is de typecursus afgestemd op de Britse toetsenborden en op de letterfrequentie van de Engelse taal.’

Visie en missie
De expansie naar het Verenigd Koninkrijk past in Beijer’s visie om in Europa de meest succesvolle online typecursus te worden. De eigenaar beschouwt het als zijn missie ‘om blind typen een competentie te laten zijn voor de huidige en toekomstige generaties’.

Do's en dont's
Bij de uitreiking van de Starter Award zei juryvoorzitter Joost Steins Bisschop twee jaar geleden: ‘Ticken.nl gaat het waarschijnlijk niet alleen in ons eigen land maken, maar ook in het buitenland.' Beijer, die zijn baan bij Shell opzegde om de startup op te zetten, heeft zijn afzetmarkt sinds die tijd al flink uitgebreid.

Beijer sprak eerder al eens in Twinkle over de do’s & dont’s van Ticken.nl.