Twinkle | Digital Commerce

Jungle Minds verder met nieuwe managing partners

2017-05-27
21281
  • [nieuws]
  • 1:29

Kars Kingma, Maikel Lieste en Bart ter Steege vormen de nieuwe directie van Jungle Minds, het digitale adviesbureau waarvoor ze samen al ruim veertien jaar werkzaam zijn. Het jonge trio heeft samen met Joost Steins Bisschop een meerderheidsbelang in het bedrijf verworven.

Managing partners Kingma, Lieste en Ter Steege hebben sinds begin deze maand officieel de dagelijkse leiding van Jungle Minds in handen. Steins Bisschop blijft aan als strategisch adviseur. Geert Jan Smits en Matthijs Kanis, oprichters van Jungle Minds en grondleggers van woon- annex horecaconcept Flinders, houden een minderheidsbelang in het bedrijf.
Jungle Minds nam begin dit jaar afscheid van managing partner/directeur Robert Jan van Nouhuys. Eerder al vertrok Eduard de Wilde als partner bij het adviesbureau.

Overnamegeluiden
Volgens de nieuwe directie is een eind gekomen aan een periode van overnamegeluiden: ‘Met Jungle Minds liep het de laatste jaren uitstekend, maar er was altijd sprake van een mogelijke overname. Grote consultancy clubs, reclamebureaus, it-bedrijven; uit elke hoek was interesse in de expertise van Jungle Minds. Toen er dit najaar concrete aanbiedingen op tafel lagen voor verkoop hebben wij drieën ons aangeboden als alternatief voor verkoop aan een koper van buitenaf. En daar reageerden de oprichters en aandeelhouders direct erg positief op. Jungle Minds is een club met een uniek karakter. Een directie bestaande uit echte Jungle Minders past daar natuurlijk het allerbeste bij’, aldus Maikel Lieste in een verklaring.

Primair strategisch
Jungle Minds is en blijft primair een strategisch bureau, laat de nieuwe directie weten. ‘Maar met het creatieve en technische vermogen in huis het idee vorm te geven, te testen en door te ontwikkelen’, aldus Ter Steege.

Jungle Minds levert regelmatig inhoudelijke bijdragen voor Twinkle.