Twinkle | Digital Commerce

@Leisure koopt Duitse jongerenreisaanbieder Solegro

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

@Leisure is voor een onbekend bedrag eigenaar geworden van een kwart van de aandelen in Solegro, een Duitse aanbieder van jongerenreizen. Met de aankoop roert @Leisure zich steviger in Duitsland, waar het al met Belvilla actief is.

Emerce schrijft vanochtend over de deal, naar aanleiding van een bericht van het Duitse Gründerszene. Navraag leert dat @Leisure de aandelen van de investeerders DuMont Venture en CatCap in Solegro overneemt. Het gaat om 25 procet van alle aandelen in het bedrijf. De meerderheid blijft in handen van Truventuro, de investeringsmaatschappij van Solegro-oprichter Nils Regge.

@Leisure Group
@Leisure is de nummer 13 in de Travel Top 30, onderdeel van de Twinkle100. De @Leisure Group boekte afgelopen jaar een online consumentenomzet van 76,2 miljoen euro, met sites als Belvilla.nl, Chalets.nl en Eurorelais.nl. De vakanties worden verkocht met behulp van enkele duizenden partnersites.

Casamundo
Het in Eindhoven gevestigde bedrijf is ook in tientallen andere landen actief: @Leisure geldt als één van de grootste verhuurders van vakantiehuizen in Europa, met Casamundo als voornaamste concurrent. Truventuro, meerderheidseigenaar van Solegro, heeft ook een belang in dat bedrijf.