Twinkle | Digital Commerce

Sundio Europees marktleider in wintersportvakanties

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Na de recente overname van Travel Horizon is de Sundio Group de grootste aanbieder van wintersportvakanties in Europa. Eigenaar Joost Romeijn betaalde naar eigen zeggen enkele miljoenen euro’s voor het bedrijf, dat in surseance van betaling verkeerde.

Dat meldt TravMagazine. Volgens Romeijn deden hoge kosten het Franse Travel Horizon de das om. ‘Wij gaan daarom fors in de kosten snijden en het bedrijf integreren in onze huidige activiteiten’, aldus Romeijn tegen de vaktitel. Voor 31 werknemers is een baangarantie gegeven.

Driehonderdduizend wintersporters
Volgens Romeijn beschikt de Sundio Group, onder andere eigenaar van sneeuwformule Husk, met de toevoeging van Travel Horizon over een bestand van driehonderdduizend Europese wintersporters. De overnameprooi realiseerde afgelopen jaar een omzet van 55 miljoen euro.

Twinkle100
Behalve in ons land verkoopt Sundio wintersportvakanties in België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië, voornamelijk onder zijn Sunweb label. De inkomsten van Sundio kwamen afgelopen jaar rond de 400 miljoen euro uit. Achter KLM bezet de Sundio Group, sinds eind vorig jaar weer volledig in handen van oprichter Romeijn, de tweede plek in de Travel Top 30 van de Twinkle100.