Twinkle | Digital Commerce

Steven van Nieuwenhuijzen verlaat TUI

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Steven van Nieuwenhuijzen neemt twee jaar na zijn aanstelling weer afscheid van TUI, achter KLM de grootste online reisverkoper van Nederland. Hij vervolgt zijn carrière buiten de reisbranche.
 

Na een dienstverband van tien jaar bij D-reizen, waarvan de tweede helft als algemeen directeur, startte Van Nieuwenhuijzen medio mei 2013 bij TUI Nederland. Hij werd er ‘directeur distributie & online’. Tegenwoordig staat er chief commercial officer (coo) TUI Benelux en deputy ceo Nederland op zijn visitekaartje. Hij vertrekt per 1 juli bij de nummer 2 van de Travel Top 30, onderdeel van de Twinkle100.

Arke en Holland International weg
Vorige week kondigde TUI aan de merken Arke en Holland International te schrappen. Ze gaan op in TUI, ook online: het nieuwe Tui.nl gaat op 1 oktober live. Dan heeft Van Nieuwenhuijzen zijn loopbaan al buiten de reisbranche voortgezet, weet TravMagazine.

Travel vaarwel
Van Nieuwenhuijzen is niet de eerste bekende naam die travel vaarwel zegt. KLM’s e-commerce voorman Martijn van der Zee vertrok rond de jaarwisseling naar kledingretailer Suitsupply. Wouter Blok verliet de branche begin dit jaar om chief marketing officer te worden bij online retailer Coolblue. Alex Bloemendal verruilde Travix voor Wehkamp. Tenslotte vond Jonas de Groot, lang werkzaam voor Sundio, een nieuwe uitdaging bij retailmerk Barts.