Twinkle | Digital Commerce

'Na gratis films ook gratis boeken bij Amazon Prime'

2017-11-11
180118
  • 1:07

Met Prime introduceerde Amazon als eerste webwinkelier een bezorgabonnement voor Amerikaanse shoppers. Sinds begin dit jaar hebben abonnees gratis toegang tot Amazon’s streaming videodienst. Amazon wil Prime-leden ook onbeperkt e-books laten lezen.

The Wall Street Journal schrijft dat Amazon met uitgevers in gesprek is om licentieovereenkomsten te sluiten voor zijn virtuele bieb. Volgens de zakenkrant staan uitgevers niet te springen om met de webwinkel in zee te gaan, uit angst voor derving van inkomsten.

Goedkoper dan Netflix
Als de digitale bibliotheek er komt gaat het niet om een losstaande service, maar formeel om een uitbreiding van Amazon Prime. Amerikaanse abonnees van de bezorgdienst, die jaarlijks 79 dollar betalen, hebben sinds februari al toegang tot Amazon Instant Video. Techcrunch rekende voor dat het maandbedrag voor pakketbezorging én onbeperkte videotoegang lager ligt dan de 7,99 dollar die online-videotheek Netflix maandelijks aan abonnementskosten rekent.

Tablet en Kindle
Amazon sleutelde de afgelopen maanden aan een nieuw, ‘tablet ready’ design. Het wordt gezien als de opmaat naar de lancering van Amazon’s eigen tablet, het tweede hardware product van de webwinkel na de Kindle. Volgens Ereaders.nl voert Amazon momenteel gesprekken met de Vlaamse sectororganisatie Boek.be om Nederlandstalige boeken beschikbaar te maken voor 'the best selling e-reader in the world'.