Twinkle | Digital Commerce

Google investeert in platform voor maaltijdbestellingen

2017-05-27
180101

Google Ventures heeft een investering gedaan in Ordr.in, een platform waarop het aanbod van ruim zeventig bestelsites is verzameld. Ordr.in biedt andere partijen toegang tot de data via een API, waardoor zij aan de maaltijdorders kunnen verdienen.

Ordr.in brings the power of food to any app, service, or website that wants to integrate it, vat Techcrunch samen. Het weblog neemt Netflix, geen partner overigens van Ordr.in, als voorbeeld: de webvideotheek kan via de API (application programming interface) van Ordr.in maaltijden gaan verkopen naast de films die het bedrijf verhuurt. Netflix verdient dan zelf een klein percentage van het bestelbedrag, net als Ordr.in. Ook de achterliggende bestelsite moet nog aan een maaltijd verdienen. Als die site niet in handen is van de maaltijdbereider zelf worden de marges nog verder opgeknipt.

Zevenduizend restaurants
Aggregator Ordr.in werkt inmiddels met ruim zeventig Amerikaanse bestelsites, waarbij in totaal meer dan zevenduizend restaurants zijn aangesloten. Daardoor is de dekking van Ordr.in groot en het maaltijdaanbod gevarieerd. Google Ventures omschrijft de éénjarige startup als ‘a transactional food ordering API that organizes the restaurant industry into a national digital platform.’

Takeaway.com
Jitse Groen, oprichter van de Nederlandse marktleider in maaltijdbestellingen Thuisbezorgd.nl, kocht medio 2009 de domeinnaam Takeaway.com om internationaal mee te expanderen. Groen zei destijds dat hij begin 2010 in de VS te wilde beginnen, maar daarvan kwam het nog niet. Ook Just-Eat ontbreekt in de VS, maar Groens grote Europese concurrent werd onlangs wel actief in Canada.