Twinkle | Digital Commerce

EBay opent Fashion Outlet in Amerika

2017-05-27
180101
  • 1:19

EBay heeft een Fashion Outlet geopend in de VS. Op de site kunnen merken en retailers producten slijten tegen klantkortingen van tussen de 20 en 65 procent. Opvallend: sommige van die producten zijn exclusively made for outlet, door eBay afgekort tot MFO.

CEO John Donahoe heeft altijd benadrukt dat eBay (‘We are not a retailer’) als intermediair geen ambitie heeft om nieuwe producten te helpen verkopen. EBay moet vooral een handelsplaats zijn, waar particulieren gebruikte artikelen kunnen verhandelen en waar merken alleen restpartijen kunnen slijten. De ‘MFO-artikelen’ vormen daarop een uitzondering.

Flash fashion
Anderhalf jaar geleden stapte eBay in flash fashion, toen het startte met Fashion Vault. Op de site zijn kortlopende aanbiedingen te vinden van merken in mode, een categorie waar eBay sowieso stevig op inzet de laatste jaren. Amerikaanse modekopers kunnen sinds vandaag dus ook terecht bij de permanente Fashion Outlets van merken en retailers. Britse fashionista’s kunnen dat overigens al langer.
 
Marketingcampagne
De opening van eBay’s Fashion Outlet (meer info) komt nagenoeg tegelijk met de start van een nieuwe marketingcampagne van de handelsplaats. Die is sterk gericht op de mogelijkheden voor mobiel winkelen die eBay biedt. Door de nadruk te leggen op m-commerce wil eBay aangeven dat het een innovatieve speler is en veel meer dan een online veilingsite alleen. Met de nieuwe campagne duikt eBay voor het eerst in twee jaar weer op in Amerikaanse televisiereclameblokken. Payoff: ‘When it’s on your mind, it’s on eBay’.