Twinkle | Digital Commerce

EBay lanceert Fashion LookBook

2017-11-09
180101
  • 1:10

EBay heeft een LookBook voor zijn modesectie gelanceerd. Shoppers kunnen eigen foto’s van outfits uploaden, die anderen vervolgens kunnen beoordelen. Bezoekers kunnen direct artikelen kopen die een soortgelijke outfit vormen. ‘Snap your look, shop your style’, is het devies.

Het LookBook van eBay is een sociale omgeving waarop fashionista’s ervaringen kunnen delen en anderen van inspiratie kunnen voorzien. EBay looft prijzen uit aan shoppers die de best beoordeelde outfits toevoegen en kondigt onder meer fotoshoots aan die door snelle liefhebbers kunnen worden bijgewoond. De LookBook-site biedt ook een hoekje met stijltrends en tips.

Hieronder ziet u hoe eBay de foto’s uit de gallery koppelt aan items die te koop zijn op zijn website:



Investeren in mode
EBay kondigde eerder dit jaar aan te willen investeren in de modeverkoop op zijn site. Het bedrijf bundelde al het kledingaanbod in de nieuwe sectie eBay Fashion en lanceerde twee maanden terug een speciale iPhone-applicatie voor mode. Al enige tijd daarvoor, in maart, stapte eBay met Fashion Vault in ‘flash fashion’. Op een apart hoekje van de site wordt kleding van bekende merken tegen grote kortingen te koop aangeboden.

Amazon
Ook concurrent Amazon heeft de jacht op fashionista’s geopend. Volgens CEO Jeff Bezos heeft de webwinkelreus tegenwoordig een ‘enorme focus op fashion’.