Twinkle | Digital Commerce

Ceo Nike treedt af om weg vrij te maken voor digitale transformatie

2019-10-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Sportmerk Nike verlegt zijn business meer naar digital. Als gevolg daarvan legt Nike-baas Mark Parker (links op de foto) volgend jaar januari zijn functie neer. Hij wordt opgevolgd door John Donahoe (rechts op de foto), voormalig ceo van eBay.

Donahoe maakt sinds 2014 deel uit van de raad van bestuur van Nike. Hij is momenteel voorzitter van PayPal en ceo van een ServiceNow, een cloud computing bedrijf. Daarvoor was hij van 2008 tot 2015 ceo van eBay. Parker, al dertien jaar ceo van de nummer 53 uit de Twinkle100, wordt bestuursvoorzitter.

In opspraak geraakt

Financial Times schrijft dat Parker in opspraak was geraakt vanwege een dopingschandaal met atleten, maar in een gesprek met CNBC vertelt dat hij plaatsmaakt voor Donahoe vanwege de digitale strategie.

Digitale transformatie zal de hele waardeketen van Nike veranderen, zegt Parker. Het merk zet meer in op digitale productontwikkelingen, flexibelere productie en wil inspelen op veranderende consumentenbehoeften. De aanstelling van Donahoe moet die digitale strategie versnellen.