Twinkle | Digital Commerce

DealSellers en Deal2: marktplaatsen voor ongebruikte coupons

2017-05-27
350242
  • [nieuws]
  • 1:20

Met Dealsellers.nl en Deal2.nl heeft ons land er in één weekend twee sites bij waarop ongebruikte coupons worden aangeboden. De initiatiefnemers liften mee op de populariteit van sites als Groupon en LivingSocial en geven garantie op de geldigheid van de vouchers.

Zowel DealSellers, een initiatief van de Amerikaanse Heather Sullivan, als Deal2 van Studio 126 laten weten dat circa 20 procent van de coupons niet wordt ingewisseld. Ze refereren daarbij respectievelijk aan Amerikaans wetenschappelijk onderzoek en aan de bevindingen van Lifesta, een soortgelijke ‘Groupon regret site’ uit de VS.

Prijzen lager, aanbod groter
DealSellers en Deal2 (bèta) bieden consumenten de mogelijkheid ongebruikte coupons, waarvan de houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken, door te verkopen aan anderen. Kopers kunnen per stad en categorie zoeken naar beschikbare vouchers. Ze zijn doorgaans goedkoper uit dan wanneer ze bij de daily deal sites zelf kopen. Omdat vouchers van verschillende sites en verschillende dagen worden verzameld, is de kans te vinden wat men zoekt ook groot. Afwachten tot de juiste deal op een dag voorbij komt, hoeft straks niet meer benadrukt DealSellers.

Bemiddelingskosten
Zowel DealSellers als Deal2 rekent verkopers 99 eurocent per transactie. DealSellers rekent daar bovenop nog een fee van 8 procent van de verkoopprijs om de kosten voor de bemiddeling (o.m. betaling, couponoverdacht en garantie) te dekken.

One-stop shop
Anders dan Deal2 toont DealSellers ook de actuele koopjes op aanbiedingensites. Sullivan wil haar site, die ook in het Engels beschikbaar is, laten uitgroeien tot een one-stop shop voor kortingscodes.