Twinkle | Digital Commerce

Amazon installeert digitale portemonnee in Fire Phone

2017-10-05
180101
  • 1:14

Amazon heeft een eigen digitale portemonnee ontwikkeld voor zijn Fire Phone. Daarmee is de e-retailer een nieuwe grote Amerikaanse partij die met een wallet wil proberen consumenten sneller te laten kopen.

Amazon Wallet wordt als app geïntegreerd in de Fire Phone, de nieuwe smartphone van de pure player die aanstaande vrijdag op de markt komt, meldt The Wall Street Journal. Consumenten kunnen er vouchers en cadeaukaarten van online retailers die samenwerken met Amazon in opslaan, om later in de checkout te gebruiken. Ongeveer zeventig partijen hebben zich inmiddels aangemeld voor de bèta-versie van de app.

Meer digitale portemonnees
Amerika’s grootste online retailer is niet het eerste bedrijf in de VS dat consumenten aan de hand van een wallet wil laten kopen. Google is al enige tijd actief met een Wallet waarin sinds maart ook orders kunnen worden gevolgd. Apple heeft sinds 2012 zijn Apple Passbook voor virtuele kortingsbonnen.

Nachtmerrie
Amazon presenteerde in juni zijn eerste smartphone, die door het toonaangevende Business Insider als ‘a showrooming nightmare’ wordt omschreven. De Fire Phone van Amazon is uitgerust met Firefly, een feature die showrooming – in de winkel kijken, online elders kopen – in de hand werkt; Firefly biedt gebruikers de optie om barcodes en QR-codes te scannen via een speciale button aan de zijkant van de telefoon. ‘Anytime, anywhere, in one second, over 100 million items’. Firefly voorziet ook in beeld- en geluidherkenning.