Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat ook Britten pakjes afhalen

2017-05-27
180101
  • 0:56

Amazon biedt shoppers in Londen binnenkort de gelegenheid online bestellingen op te pikken in winkelcentrum One New Change. Het bedrijf plaatst er een wand met kluisjes, waarin de pakjes worden bewaard.


Dat meldt de Britse vaktitel Retail Week. Gisteren schreven we op deze plaats nog over de afhaalplannen van Amazon in de Verenigde Staten, waar een vestiging van 7-Eleven als eerste pick up place zou gaan fungeren. In de UK zou Amazon een deal hebben gesloten met Land Securities, eigenaar van verschillende Britse winkelcentra.

Virtual shopping window
Winkelcentrum One New Change lijkt goede grond te bieden voor cross channel initiatieven van bedrijven die als online pure player te boek staan. De Britse websuper Ocado posteerde er onlangs zijn veelbesproken virtual shopping window.

Grootste van Europa
Amazon, dat sleutelde aan het ontwerp van zijn website, is met afstand de grootste webverkoper van Europa. Op de kluisjeswand van Amazon, die volgende week in gebruik wordt genomen, staat het nummer van de Amerikaanse klantenservice, zag RetailWeek: