Twinkle | Digital Commerce

Amazon bouwt met Kiala aan Europees afhaalnetwerk

2017-05-27
170130
  • 1:16

Amazon is een samenwerking aangegaan met Kiala voor de bezorging van pakketjes bij duizenden Europese winkels. Het webwarenhuis begint met afhaalpunten in Frankrijk en België, maar streeft naar een pan-Europees netwerk.

Dat bevestigt Ronald Metselaar van Kiala aan Twinkle: ‘We hebben een exclusieve deal met Amazon voor hun afhaallocaties in Europa. Na Frankrijk en België zullen andere Europese landen volgen.’

Alomtegenwoordig
Behalve in de genoemde landen is Kiala actief in Nederland, Luxemburg en sinds kort ook in Spanje en delen van Engeland. Vooral in Frankrijk is Kiala met zevenduizend afhaalpunten in winkels alomtegenwoordig. Volgens het bedrijf heeft 83 procent van de Fransen een afhaalpunt binnen vijfhonderd meter van de eigen woning.

In ons land gaat het aantal afhaalpunten, nu 460 volgens Metselaar, flink omhoog: 'In 2010 mikken we op een paar honderd extra locaties, waardoor ons netwerk met zeker de helft groeit.'

Klantenportfolio
Volgens Metselaar, sales director Nederland, voegt Kiala de laatste tijd 'minimaal één grote online-retailer per week' toe aan het klantenportfolio in ons land. 'Behalve de nieuwe klanten zorgen ook onze bestaande klanten voor groei.'

Ahalen populairder
Dat komt, nog afgezien van de groei van e-commerce als geheel, door de stijgende populariteit van afhalen. Metselaar: 'We zien dat 26 procent van alle bestellingen bij webwinkels die Kiala aanbieden bij ons wordt afgehaald. Dit percentage groeit en ligt nog niet op het niveau van de andere landen waarin we actief zijn.'

Wanneer Nederlandse bestellers op Amazon.com pakjes bij Kiala-punten kunnen afhalen is volgens Metselaar nog niet bekend.