Twinkle | Digital Commerce

Google eBooks volgend jaar in Europa

2017-11-08
180102
  • 1:15

Google heeft zijn langverwachte e-bookwinkel geopend voor Amerikaanse lezers. Volgend jaar wordt Google eBooks in Europa gelanceerd. De internetgigant stelt andere webverkopers in de gelegenheid om ook te verkopen uit Googles digitale boekenassortiment.

Volgens Google kunnen Amerikanen voortaan ‘zo’n beetje ieder apparaat gebruiken om welk boek dan ook te lezen’, waaronder Apples iPhone, iPad en iPod Touch en toestellen die draaien op Googles eigen platform Android. De boeken zijn ook in gewone browsers te lezen, maar niet op Amazons e-reader Kindle.

Grootste assortiment ter wereld
Google eBooks is bij de start gevuld met ongeveer drie miljoen gratis titels en honderdduizenden betaalde boeken van participerende uitgevers (officiële blogposting). Google wist de zes grootste Amerikaanse boekuitgevers al voor zich te winnen. Met het grootste assortiment ter wereld hoopt het mondiaal digitale lezers voor zich te winnen.

Keuze
Google beschouwt Goolge eBooks als ‘het eerste hoofdstuk in onze missie om toegang te bieden tot de culturele en educatieve schatten die we kennen als boeken’. Keuze is het unique selling point waarmee Google de digitale boekwinkel in de markt zet, getuige ook de begeleidende video:

Amazon reageert
Het Britse Retail Week meldt vanochtend dat Google eBooks volgend jaar ook in Europa en Azië gelanceerd zal worden. Amazon reageert op de opening van Google eBooks met de aankondiging van twee nieuwe Kindle-features, later vandaag. Waarom het precies gaat is nog onderwerp van speculatie.