Twinkle | Digital Commerce

Drie kwart Britten wil niet betalen voor click & collect

2017-11-11
180101
  • 1:23

Driekwart van de Britse consumenten wil geen vergoeding betalen voor click & collect. Dat meldt Retail Week op basis van eigen onderzoek. John Lewis zei vorige week nog dat deze dienst gratis niet rendabel te krijgen is voor kleine bestellingen.

Een ruime meerderheid van de Britse consumenten vindt niet dat zij hoeven te betalen voor het afhalen van online bestelde producten. Van de personen die hier wel geld voor willen neertellen, zegt de grootste groep (11 procent) niet meer dan twee pond te willen betalen, schrijft Retail Week.

Ouderen houden geld in portemonnee
Zo’n 5 procent heeft drie tot vijf pond over voor click & collect. De kleinste groep consumenten, 2 procent, zegt zelfs voor de optie te kiezen als er 10 pond voor wordt gevraagd. Vooral 55+-ers willen geen geld neertellen voor click & collect; 88 procent van deze groep zegt niet te willen betalen. Jongeren (18-24 jaar) staan wat meer open voor een betaalde click & collect optie. 44 procent vindt dit kunnen.

Betalen bij John Lewis
John Lewis gaat een kleine vergoeding van 2 pond vragen voor kleine orders (18 procent van het totaal) die worden opgehaald op afhaalpunten. Gratis click & collect is voor kleine bestellingen volgens de retailer niet rendabel te maken. Topman Andy Street zei vorige week er ‘erg zeker van te zijn’ dat klanten de afhaalvergoeding voor kleine orders begrijpen. ‘We nemen het voortouw hierin om de markt duurzaam te maken. Het is tijd dat we een standpunt innemen.’ Het bedrijf hoopt dat concurrenten zullen volgen.