Twinkle | Digital Commerce

Quelle stapt in online elektronicaverkoop

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Met de verkoop van elektronica (computers, mobiele telefoons, keukenapparatuur) en huishoudelijke producten als meubels en serviesgoed, wordt de merknaam Quelle nieuw leven ingeblazen. De Duitse webwinkel gaat de de concurrentie aan met Amazon en eBay.

Moederconcern Otto wil een slag slaan voordat Europa's grootste elektronicaconcern Media-Saturn (o.a. moeder van Media Markt) online gaat uitpakken. De nieuwe Duitse webshop van Media Markt zal in januari live gaan. Saturn gaat in het najaar online verkopen. De nieuwe webshop van Quelle is gebaseerd op het model van Amazon: een open marktplaats waarop retailers en producenten hun producten kunnen aanbieden. Quelle heeft 36 medewerkers in dienst die het platform onderhouden en de betalingen verwerken. Voor ieder verkocht product ontvangt Quelle een percentage.

'Het wordt een spannende herfst', zegt Tim Torne, managing director van Quelle. Hij is niet bang voor de concurrentie vanwege de hoge naamsbekendheid van Quelle in zijn land. Hoeveel geld de Otto Groep in de nieuwe online shop heeft geïnvesteerd is niet bekendgemaakt. Torne verwacht in korte tijd enkele honderden miljoenen euro's om te zetten en ook snel winst te maken. Quelle zal geen catalogus meer uitbrengen.

In 2009 gooide de Duitse postorderaar, die toen voornamelijk kleding verkocht, het bijltje erbij neer. Later kocht Otto de merknaam.

Quelle, toen nog onderdeel van het kwakkelende retailconcern Arcandor, vertrok twee jaar geleden uit Nederland. FotoQuelle Nederland, dat toen de financiële afwikkeling voor zijn rekening nam, heeft nog altijd een sterke positie op de markt voor foto-ontwikkeling in ons land.

Het is nog onduidelijk of Quelle ook in Nederland weer online gaat verkopen.