Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe tool voor virtueel passen

2017-05-27
180101
  • 1:03

Dankzij de nieuwe augmented reality-applicatie ‘Webcam Social Shopper’ (WSS) is het mogelijk om virtueel kleding te passen via een webcam. De technologie is in samenwerking gemaakt door e-commerce softwarefabrikant Zugara en de Britse fashionretailer Banana Flame.

Vergelijkbaar met hoe je kunt navigeren in een van de Xbox 360-interfaces met behulp van Microsoft's Kinect, stelt de Webcam Social Shopper gebruikers in staat om via handbewegingen kleine aanpassingen aan te brengen in de pasvorm van een bepaald kledingstuk. Retailers die gebruikmaken van Webcam Social Shopper kunnen onder elk product een button plaatsen met daarop ‘Got a webcam? See how it looks on’.

‘Fun & rewarding’
Het systeem kan de webshopper nog steeds niet laten ziet hoe de maat is en hoe het kledingstuk hem past, zoals in een fysieke kledingwinkel. Maar het geeft hem wel een goed beeld over hoe het kledingstuk en de kleur hem staat. Daarnaast kan de consument via Twitter en Facebook aan vrienden vragen wat hun mening erover is. Het doel van deze software, zo geeft Zugara aan, is dan ook om online shoppers ‘meer plezier en een lonende shopervaring te bieden.’

Bron: Pcmag.com / Retailnews.nl