Twinkle | Digital Commerce

WeekendCompany lanceert besloten hotelsite 25eurohotels.nl

2017-05-27
252100
  • 1:10

WeekendCompany heeft de site 25eurohotels.nl geopend. Alleen mensen die zich registeren krijgen toegang tot het hotelaanbod, dat onvindbaar blijft voor zoekmachines. 25eurohotels.nl is daarmee een nieuwe besloten boekingssite in travel.

Wat 25eurohotels.com onderscheidt van HotelSpecials’ spin-off Secret Savers en de besloten nieuwkomer Bon-voyage.com is de vaste prijsstelling: er worden alleen overnachtingen aangeboden die per persoon 25 euro kosten, op basis van een tweepersoonskamer.

Reserveringkosten, niet annuleren
Per boeking rekent 25eurohotels.nl wel 15 euro aan reserveringskosten, waarmee het enigszins afbreuk doet aan zijn merk- en domeinnaam. Een overnachting voor twee komt dus op 65 euro uit, waarbij het ontbijt niet altijd is inbegrepen. Verder kunnen boekingen na directe betaling niet meer worden geannuleerd.

Rate parity
WeekendCompany laat in een persbericht weten dat zich in de eerste week al ruim tweehonderd hotels hebben gemeld om kamers te slijten via 25eurohotels.nl. ‘Door het aanbieden van de hotels na registratie ontstaat er een gesloten circuit en krijgen de hotels geen problemen met de “rate parity” naar andere aanbieders’, aldus het bedrijf.

Hotelvoorman niet blij
Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), toonde zich vorige maand furieus over de komst van 25eurohotels.nl. Hij sprak tegen Misset Horeca van 'een debiele aanbieding', om onder meer toe te voegen: 'Ze zijn van de pot gerukt' en 'hotelkamers aanbieden voor 25 euro is de markt verzieken’.