Twinkle | Digital Commerce

Alpha International opent nieuwe webwinkel

2017-05-27
180101
  • 1:02

Alpha International, dat veel webwinkeliers in officie supplies belevert, heeft zelf een nieuwe webwinkel geopend. Door een koppeling met de ERP-systeem van Alpha International kunnen zakelijke shoppers realtime voorraden en prijzen opvragen.

De koppeling met het ERP-systeem biedt afnemers ook inzicht in openstaande orders, retouren en elektronische facturen, laat Aplha International weten. Het bedrijf geldt als een van Europa’s grootste distributeurs van elektronische office supplies, waaronder toners, inktcardridges en faxlinten.

Intuïtieve navigatie
De webwinkel van Alpha International is voortaan meertalig en opengesteld voor prospects, die bijvoorbeeld een offerte aan kunnen vragen. Het bedrijf, dat in Nijmegen zijn hoofdkantoor heeft, stelt verder dat de site is voorzien van intuïtieve navigatie: ‘Klanten kunnen via de product-selector, met pre and after search-mogelijkheden razendsnel de juiste producten vinden en indien gewenst direct een order plaatsen. Daarnaast is er de mogelijkheid ontstaan zeer eenvoudig via het uploaden van een Excel-formulier een bestelling te plaatsen. Handig voor als het grote orders betreft of herhaalbestellingen.’

Batavi
De nieuwe shop van Alpha International is gebouwd op Batavi, open source e-commerce software van Iceshop. Dat bedrijf is onderdeel van Vivendo-koper iMerge, net als de open productcatalogus Icecat.