Twinkle | Digital Commerce

Vivendo overgenomen door Imerge

2017-05-27
180101
  • 1:07

Vivendo, dat vorige week failliet werd verklaard, is overgenomen. IMerge, moeder van ICEshop en ICEcat.biz, heeft zich als nieuwe eigenaar gemeld. De curator bevestigt dat de activa van Vivendo zijn verkocht. Zijn ‘goede hoop’ op een vervolg voor de webshopbouwer is niet ijdel gebleken.

Martijn Hoogeveen liet de redactie van Twinkle vandaag in een kort bericht weten dat zijn bedrijf iMerge Vivendo heeft gekocht, maar was daarna onbereikbaar voor commentaar. Curator Jan Davids bevestigt desgevraagd dat hij ‘de relevante activa van Vivendo’ heeft verkocht aan een partij. ‘De afspraak is dat daar vanavond over wordt gecommuniceerd in een persbericht.’

Takeitnow.nl
IMerge, dat zichzelf omschrijft als e-commerce incubator, is na een tussenperiode weer voor 100 procent in handen van oprichters Martijn Hoogeveen en Bert van Gerwen. Met het geld dat ze verdienden aan de verkoop van webwinkel Takeitnow.nl aan Acesdirect.nl waren ze in staat de andere aandeelhouders uit te kopen.

ICEcat.biz
IMerge, feitelijk een investeringsmaatschappij, heeft drie e-commerce bedrijven in zijn portefeuille: de belangrijkste zijn toeleverancier ICEcat en ICEcat.biz, dat de nieuw te openen webwinkel van Media Markt voedt met tienduizenden producten. IMerge heeft tenslotte nog een belang in webwinkel Futurumshop.nl, de nummer 86 uit de Twinkle100.