Twinkle | Digital Commerce

Amazon koopt grote Britse online boekhandel

2017-05-27
291172
  • [nieuws]
  • 0:53

Amazon heeft zich als koper gemeld voor The Book Depository International, een onafhankelijke Britse online boekverkoper, die zo’n zes miljoen verschillende titels gratis bezorgt in meer dan honderd landen.


Amazon geeft in een persverklaring geen financiële, maar ook weinig andere details prijs over de acquisitie. Greg Greeley, Amazon's Vice President of European Retail, laat optekenen dat klanten van The Book Depository genieten van het uitgebreide aanbod en de kwaliteit van de kosteloze bezorging. ‘The Book Depository is er sterk op gericht klanten over de hele wereld te bedienen en wij kijken er naar uit om het bedrijf binnen de Amazon-familie te verwelkomen.’

Concurrent
Volgens The Bookseller ligt de jaaromzet van The Book Depository op ongeveer 120 miljoen Britse pond. Met de overname lijft Amazon een Europese concurrent in, één die samenwerkt met uitgevers, distributeurs en groothandels. The Book Depository claimt de snelst groeiende online boekverkoper van Europa te zijn. De overname moet nog worden goedgekeurd.