Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl ontkent overnamegeruchten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:36

Reuters meldt dat RFS Holland Holding, het moederbedrijf van Wehkamp.nl, in de etalage staat. ‘Het biedingsbericht is in de maak’, zegt een anonieme bankier tegen het persbureau, dat Bol.com en Amazon als mogelijke overnamepartijen noemt.

Wehkamp.nl heeft bij monde van een woordvoerder aan het Financieele Dagblad ontkend dat het zinspeelt op een verkoop. Dat zou ook niet in de strategie van moederbedrijf RFS Holland Holding passen; het concern ziet juist toekomst in het aankopen van andere bedrijven, zoals het eerder deed met Create2Fit.

Slag verder brengen
‘Veel webwinkels die tegen hun groeimogelijkheden aanlopen, kunnen wij met onze kennis van marketing, ICT en logistiek een slag verder brengen', stelde Paul Nijhof een jaar geleden bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2009. De CEO van RFS Holland Holding zei een halfjaar later op de Thuiswinkel Update wel dat ‘buitenlandse partijen hier spoedig aan de deur zullen kloppen’. Daarmee stipte hij de internationalisering en consolidering in e-commerce aan, waar het verkoopgerucht waarschijnlijk mede het resultaat van is.

Allianties
Behalve in organische groei en acquisities zet RFS Holland Holding verder in op strategische allianties, zoals met C&A en met Beter Bed, die hun producten verkopen op Wehkamp.nl. Nijhof ging in een recent Twinkle-interview uitgebreid in op de koers van het bedrijf, dat begin dit jaar een ‘enorme boost' gaf aan de productgroepen beauty en sport op Wehkamp.nl.

Nijhof, Van der Maat en Scheepbouwer
RFS Holland Holding is op dit moment voor 80 procent in handen van een drietal investeerders: bestuursvoorzitter Paul Nijhof, voormalig financieel directeur Berend van der Maat en oud-bestuursvoorzitter van KPN Ad Scheepbouwer. Het restant is in handen van investeerders van IK Investment Partners.

Twinkle100
Reuters stelt dat analisten RFS Holland Holding waarderen op 200 miljoen euro. Dat is beduidend minder dan de 441 miljoen euro omzet in 2009, waarmee het bedrijf de Twinkle100 aanvoert. Morgen maakt RFS Holland Holding de cijfers over het afgelopen jaar bekend.