Twinkle | Digital Commerce

BoumanOnline opent Guesswinkel.nl

2017-05-27
180101
  • 1:38

BoumanOnline heeft met Guesswinkel.nl een nieuwe webwinkel geopend. Robbert Treffers, die boven de juwelierszaak van zijn ouders in Culemborg leiding geeft aan BoumanOnline, wil voor meer horloge- en sieradenmerken dedicated webshops opzetten.

BoumanOnline heeft Guesswinkel.nl in samenspraak met de Nederlandse importeur van Guess Watches opgezet. Treffers benadrukt dat de site momenteel nog in een testfase zit.

De horloges van Guess zijn op Guesswinkel.nl tegen dezelfde prijzen te koop als op Boumanonline.nl. De prijzen in die shop, geopend sinds oktober 2008, zijn gelijkgeschakeld aan de prijzen in de fysieke winkel van Bouman Juwelen.

Vindbaarheid en acties
Met de dedicated webshop voor Guess zegt Robbert Treffers in te spelen op de grote populariteit van het merk. Guess zou een van de meest gezochte zoektermen op Google zijn op het gebied van horloges. Treffers: ‘We willen ons Guess-assortiment makkelijker vindbaar maken, wat moet leiden tot meer verkoop. Met Guesswinkel.nl kunnen we bovendien speciale thematische acties optuigen, zonder prijzen te verlagen. Bijvoorbeeld een strandlaken cadeau doen bij aankoop van bepaalde modellen.’

Merken niet even blij
Om bovengenoemde redenen wil Treffers graag meer merksenspecifieke webwinkels toevoegen aan het online-portfolio van BoumanOnline. Volgens de ondernemer heeft het bedrijf daar als dealer de mogelijkheid toe: ‘Merken zullen er niet allemaal even blij mee zijn dat we hun naam gebruiken in een url, maar zo’n naam kun je achteraf natuurlijk nog aanpassen. Voor nu is het plan om voor een groot deel van onze merken eigen shops in te richten.’

Omzet bijna verdriedubbeld
BoumanOnline, dat vorig jaar net naast een Thuiswinkel Award greep en dit jaar Mooieriemen.nl voor zich zag winnen, maakt een sterke omzetontwikkeling door. Treffers verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar naar eigen zeggen bijna drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfsruimte boven de zaak van zijn ouders, die hij dit jaar voor het eerst in omzet denkt te kunnen overtreffen, werd begin dit jaar uitgebreid. ‘Inmiddels werken er zes mensen puur voor BoumanOnline’, aldus Treffers.