Twinkle | Digital Commerce

Landal GreenParks en Tjingo gelauwerd bij Zoover Awards

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:23

In golfpark De Biltse Duinen werden gisteren niet minder dan 44 Zoover Awards uitgereikt aan organisaties in de reisbranche. Landal GreenParks won drie prijzen, onder meer voor de beste vakantiesite. Tjingo kwam als populairste en best beoordeelde online-reisbureau uit de bus.

Zoover, verzamelaar van vakantiebeoordelingen, had 22 categorieën voor de publieksprijzen gedefinieerd. Aan de hand van een online-stemronde werd per categorie de populairste (meeste stemmen) en de beste (hoogste gemiddelde waardering) aanbieder of bestemming bepaald. In deze derde editie van de Zoover Awards werden meer dan honderdduizend stemmen uitgebracht, veelal na actieve promotie door de kanshebbers.

Landal GreenParks
Met drie Zoover Awards sleepte Landal GreenParks de meeste prijzen in de wacht. Het bedrijf, dat zijn hegemonie op de Thuiswinkel Awards onlangs doorbroken zag worden door Vakantieveilingen.nl, kwam gister als populairste én beste aanbieder van vakantie- en bungalowparken uit de bus. Het kreeg daarnaast een trofee voor de populairste vakantiesite Landal.nl. Fox.nl sleepte de award voor beste vakantiesite in de wacht.

Tjingo
Tjingo ging er gister met allebei de prijzen voor online-reisbureaus vandoor: het kreeg de meeste stemmen en de hoogste gemiddelde waardering. De prijsstunter, die standaard 5 procent korting biedt op reizen, is veelbesproken in de branche. Volgens vakblad Reisrevue heeft Tjingo-oprichter Jan van der tempel er mede voor gezorgd dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een onderzoek is gestart naar prijsafspraken in de reisbranche. Dat leidde eerder dit jaar tot invallen bij onder meer TUI, OAD, Thomas Cook en D-reizen.

Alle winnaars
Een overzicht van alle winnaars van de Zoover Awards 2011 vindt u hier.