Twinkle | Digital Commerce

Wal-Mart: Pick Up Today in heel Amerika

2017-05-27
504170
  • [nieuws]
  • 1:24

Net als Best Buy en Sears gaat Wal-Mart alle Amerikanen de optie bieden om online-bestellingen nog dezelfde dag op te komen halen. Gratis. Behalve het aantal winkels wordt ook het assortiment voor Pick Up Today bij Wal-Mart flink uitgebreid.

Vanaf juni kunnen Amerikanen hun weborders vanaf gemiddeld vier uur na bestelling ophalen in een kleine 3.600 winkels. Op dit moment zijn dat er nog maar zo’n 800, het aantal winkels waar Wal-Mart afgelopen oktober een proef mee startte.

Veertigduizend producten
Waar het op te pikken productaanbod nu nog slechts bestaat uit consumentenelektronica, videogames en huishoudelijke apparaten, komen straks veertigduizend producten in aanmerking voor Pick Up Today. Het assortiment wordt onder meer uitgebreid met speelgoed, babyartikelen, interieurspullen, hardware en producten in de categorie outdoor living. Voedingsmiddelen blijven buiten het aanbod.

In onderstaande afbeelding wordt goed duidelijk hoe Pick Up Today werkt bij Wal-Mart:Site to Store
Klanten kunnen met Pick Up Today alleen artikelen bestellen die op dat moment ook aanwezig zijn in de plaatselijke Wal-Mart. De grootste retailer ter wereld biedt al langer de mogelijkheid om bestellingen uit de hele breedte van zijn aanbod, onafhankelijk van het lokale assortiment, in de buurt af te halen via Site to Store. Daar gaat gemiddeld echter al gauw een week overheen.

Internationale expansie
Wal-Mart is de op vijf na grootste online-retailer van de Verenigde Staten, becijferde Internet Retailer. Met een nieuw e-commerce platform wil de retailreus, die recentelijk fors investeerde in de Chinese e-commerce markt, zijn intrede doen in nieuwe landen. Veel van die landen zullen alleen online worden bediend.