Twinkle | Digital Commerce

Grote retailers keren zich tegen Jet.com

2017-05-27
180101
  • 1:19

Jet.com heeft zich de woede van grote Amerikaanse retailers op de hals gehaald. Onder andere Amazon, Home Depot, Macy’s en Wal-Mart distantieerden zich van de nieuwe e-commerce speler. Jet.com gaf webshoppers cashback bij aankopen op hun websites.

Jet.com biedt Amerikanen voor 50 dollar toegang tot een platform met miljoenen items, die tegen korting kunnen worden gekocht. Door aankopen te combineren, of bijvoorbeeld langer te wachten op orders, kunnen abonnees de prijs drukken.

JetCash
Maar de leden hoeven niet per se op Jet.com zelf te kopen om voordeel te genieten; als ze vanaf die site een bezoek brengen aan een andere e-commerce site, kunnen ze ‘JetCash’ verdienen. Bij iedere aankoop op een gekoppelde site ontvangen ze een bedrag in hun digitale spaarpotje, dat ze kunnen legen op Jet.com. Feitelijk deelt de nieuwkomer de affiliatecommissie die het opstrijkt met klanten.

Jet Anywhere
In een deze week verzonden e-mail aan klanten rept Jet.com over korting bij ‘600+ Jet Anywhere Retailers’. Met een aantal van hen maakte de veelbesproken startup van Marc Lore specifieke afspraken, andere sites werden via affiliatenetwerken aangesloten.


Links verwijderd
The Wall Street Journal schrijft dat er de afgelopen weken zeker honderd bekende namen van de lijst met partners zijn verdwenen. Zij vinden het onwenselijk dat klanten goedkoper bij hen kunnen shoppen via Jet.com en zien de startup als concurrent. Jet.com, dat zo veel mogelijk webshoppers én online verkopers aan zijn marktplaats wil binden, heeft gehoor gegeven aan verzoeken tot verwijdering van de links naar klagende partijen.