Twinkle | Digital Commerce

Vakprijzen voor Bol.com, Wehkamp.nl en Yumeko.nl

2017-05-27
25172
  • [nieuws]
  • 1:13

Bol.com heeft vanavond op het Thuiswinkel Awards Gala de belangrijkste vakprijs in de wacht gesleept. De jury verkoos Bol.com boven De Bijenkorf en Wehkamp.nl, dat de prijs voor de beste mobiele webwinkel won. Yumeko.nl kreeg de derde vakprijs, die voor de beste starter.

Bol.com beleeft toch al een plezierige avond, want het kreeg ook 4 van de 21 publieksprijzen overhandigd (alle winnaars hier). De webwinkel, die vorig jaar 318 miljoen euro aan omzet boekte en begin dit jaar zijn Plaza lanceerde, wordt door de jury geroemd om de totale dienstverlening die het klanten presenteert en om zijn geëtaleerde visie op e-commerce.

Beste mobiele webwinkel
Wehkamp.nl bleef Bol.com én Fonq.nl voor op het mobiele terrein. De prijs voor de beste mobiele verkoper werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De jury prijst met name de navigatie en productpresentatie op m.wehkamp.nl.

Beste starter
Yumeko.nl tenslotte werd door het keurkorps verkozen tot beste starter van het afgelopen jaar. De online-verkoper van kussens, dekbedden en beddengoed, bleef enveloppenverkoper Koro.nl en Geert-Jan Smits' Flinders.nl (artikel hier) voor.

Binnenkort leest u meer op deze website over de overwegingen van de vakjury.

Thuiswinkel Innovatie Awards
Tijdens De E-commerce Dagen, op 19 en 20 april aanstaande, worden nog vier vakprijzen uitgereikt: de Thuiswinkel Innovatie Awards, voor leveranciers in marketing, software, payment en logistiek.