Twinkle | Digital Commerce

Scheer en Foppen nieuwe eigenaar Modern.nl over

2017-11-08
442254
  • 1:60

Scheer en Foppen neemt de activiteiten van Modern.nl over. Het bedrijf heeft daarover overeenstemming bereikt met de curator van het failliete IMpact Retail. Modern.nl blijft als merk bestaan en zal een pure internetformule blijven.

Dat zegt directeur Goossen Foppen in een eerste reactie aan Twinkle: 'We rijden net terug van Tilburg naar Harderwijk (thuisbasis Scheer en Foppen, red.). Het is allemaal heel vers en heel snel gegaan.'

Breed pallet
Foppen wil niet zeggen hoeveel geld Scheer en Foppen heeft betaald voor Modern.nl: 'In dit stadium laat ik daar niks over los, en ook niet over de omzet van Modern.nl. Het is in ieder geval een belangrijke toevoeging voor ons en niet alleen omzettechnisch. We willen immers een breed pallet bieden online, met winkels, webwinkels en combinaties daarvan.'

Modern.nl snel weer online
Modern.nl zal onder de vleugels van Scheer en Foppen, dat zeventig fysieke vestigingen heeft, als pure online player blijven bestaan. De ambitie is de site, vorig jaar winnaar van een Thuiswinkel Award in de categorie consumentenelektronica & huishoudelijke apparatuur, snel weer in de lucht te brengen: 'Daar gaan zeker geen weken overheen', belooft Foppen. 'We zullen nieuwe koppelingen moeten maken en daarnaast de mensen helpen die een aanbetaling hebben gedaan.'

It's en Prijstopper
Scheer en Foppen neemt alle verplichtingen jegens klanten van Modern.nl over. Curator Mart Franken kwam al een compensatieregeling voor IMpact Retail's andere formules It's en Prijstopper overeen, met Expert. Een doorstart van It's en Prijstopper, die samen 118 fysieke winkels hadden, is niet voorstelbaar.

Portfolio Scheer en Foppen
Behalve een gelijknamige webwinkel houdt Scheer en Foppen, waarvan professor Cor Molenaar strategisch adviseur is, ook de webwinkels Bobshop.nl, Digideals.nl en Internetshop.nl in de lucht. Onlangs werd een deal met Bol.com gesloten over de verkoop van producten in Bol.com's nieuwe Plaza.

Door de overname van Modern.nl wordt Scheer en Foppen, de nummer 47 in de Twinkle100 met een webomzet van 32 miljoen euro in 2009, één van de grootste internetaanbieders van consumentenelektronica in Nederland.

Tientallen miljoenen
In een persbericht stelt Scheer en Foppen dan ook dat 'de overname van Modern.nl past in de algemene strategie om de belangrijkste speler te worden op internet van elektronica en witgoed'. IMpact Retail staat met een webomzet van 68,7 miljoen euro (2009) op plek 22 in de Twinkle100. Hoe groot het aandeel van Modern.nl daarin was, is niet bekend. Aangenomen mag worden dat de site vorig jaar enkele tientallen miljoenen omzet in het laatje bracht.