Twinkle | Digital Commerce

Curatoren hopen Scheer & Foppen nu in stukken te verkopen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Een algehele doorstart van Scheer & Foppen lijkt er niet in te zitten. De curatoren laten weten te zoeken naar ‘doorstartkandidaten voor individuele winkels of clusters van winkels’. Ook de webwinkels van de nummer 27 van de Twinkle100 staan in de etalage.

Scheer & Foppen ging twee weken geleden failliet. Het bankroet werd primair toegeschreven aan ‘de al enige jaren dalende omzetten en de hevige concurrentie in de branche, waaronder die via webwinkels’. Voor 475 mensen werd ontslag aangevraagd.

Doorstartkandidaten
Er melden zich volgens de curatoren zestien geïnteresseerden, maar daaronder zaten geen serieuze doorstartkandidaten: ‘De tot op heden uitgebrachte biedingen hebben de curatoren nog geen aanleiding gegeven om met partijen daarover in onderhandeling te treden’, lieten zij de pers gisteren weten.

Scheerenfoppen.nl, Bobshop.nl, Internetshop.nl en Modern.nl
De 56 winkels van Scheer & Foppen blijven vooralsnog geopend, terwijl de service- en garantiewerkzaamheden zijn overgedragen aan Expert. Hetzelfde geldt voor de webwinkels Scheerenfoppen.nl, Bobshop.nl, Internetshop.nl en Modern.nl. ‘In de tussentijd zoeken de curatoren verder naar doorstartkandidaten voor individuele winkels of clusters van winkels nu een algehele doorstart van de winkels, de webshops en E-man Service er niet in lijkt te zitten.’

Onderhandelingen
Vóór het faillissement onderhandelde Scheer & Foppen ook al lange tijd met partijen over een overname van activiteiten. Daar zaten ‘grote, zeer grote partijen’ tussen, aldus een woordvoerder tegen Twinkle. ‘De mogelijkheden zijn uit en te na onderzocht, maar het heeft niet tot enig resultaat geleid.’