Twinkle | Digital Commerce

Scheer & Foppen failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:32

De winkels en webwinkels van Scheer & Foppen zijn failliet. De directie voerde tal van gesprekken over een overname, maar tevergeefs. ‘Een doorstart of overname door een andere partij is ondanks deze serieuze pogingen niet mogelijk gebleken.’

Dat hebben de curatoren zojuist laten weten. De winkels blijven vooralsnog geopend, ook de webwinkels Scheerenfoppen.nl, Bobshop.nl, Internetshop.nl en Modern.nl draaien nog om bestaande voorraden uit te verkopen.

Concurrentie van webwinkels
Naast de retailactiviteiten is ook logistiek dienstverlener E-man service betrokken bij het faillissement, dat primair wordt toegeschreven aan ‘de al enige jaren dalende omzetten en de hevige concurrentie in de branche, waaronder die via webwinkels’.

'Grote, zeer grote partijen'
Het doek lijkt definitief gevallen voor de nummer 27 van de Twinkle100. Een woordvoerder van het familiebedrijf laat weten: 'Er is de afgelopen tijd intensief met grote, zeer grote partijen gesproken. De mogelijkheden zijn uit en te na onderzocht, maar het heeft niet tot enig resultaat geleid. Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt nu dit nieuws bekend is geworden. Misschien dat zich nog een partij geïnteresserd toont, maar daar gaat de familie niet vanuit.'

Bas Groep en Paradigit
Nog niet zo lang geleden gingen de nummers 31 en 28 van de Twinkle100 al failliet; Scheer & Foppen-concurrenten Bas Groep en Paradigit gingen in afgeslankte verder. De formules van de Bas Groep (Dixons, iCentre en MyCom) kwamen in andere handen.

Consumentenelektronica
Het CBS publiceerde vanochtend cijfers over de ontwikkeling van de consumentenelektronicaverkopen. Het e-commerce aandeel is de afgelopen jaren flink gegroeid; de online verkopen namen toe, de offline verkopen af:

475 ontslagen
Het faillissement van Scheer & Foppen Electro Speciaalzaken B.V. - Scheer & Foppen Installietechniek B.V. gaat door - is vanochtend uitgesproken en medegedeeld aan de werknemers van het bedrijf uit Harderwijk. Voor alle 475 medewerkers is ontslag aangevraagd.