Twinkle | Digital Commerce

Pathé test mobiele kaartverkoop

2017-10-05
180101
  • 0:57

Pathé begint deze maand een proef met mobiele kaartverkoop. Vijftig gebruikers testen de nieuwe iPhone-applicatie, die Sharewire bouwde voor de bioscoopexploitant. Ze kunnen op voorstellingen in de buurt zoeken via gps en tickets betalen met PayPal, creditcard en Hyves Afrekenen.

Dat meldt Iphoneclub.nl. De site publiceert afbeeldingen van Pathé’s nieuwe mobiele applicatie, die nog niet publiekelijk beschikbaar is in de App Store. Tot het zover is kunnen bioscoopgangers met een iPhone wel mobiel kaartjes reserveren bij Pathé, maar niet afrekenen via hun toestel. Die reserveeroptie blijft overigens behouden in de nieuwe app.

Scanapparatuur
Thomas de Weerd, manager internet development bij Pathé, kondigde afgelopen voorjaar de komst van een nieuwe applicatie met mobiele betaaloptie aan in Twinkle. De app zou afgelopen najaar verschijnen, maar heeft dus wat langer op zich laten wachten. Volgens De Weerd vergde de mobiele betaaloptie flink wat investeringen, onder meer aan scanapparatuur in de bioscopen. Mobiele ticketkopers zien hun bioscoopkaartjes straks op hun beeldscherm verschijnen, van waaraf ze door de nieuwe apparaten worden gescand.