Twinkle | Digital Commerce

EBay: 13 miljoen dollar mobiele sales op één dag

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Ebay boekte afgelopen zondag mondiaal een mobiele omzet van 13 miljoen dollar, 165 procent meer dan op de tweede zondag in december van vorig jaar. Nooit eerder genereerde eBay zoveel mobiele sales op één dag.

Dat laat eBay zelf weten in een persbericht over ‘Mobile Sunday’, ook vorig jaar de drukste mobiele verkoopdag voor het bedrijf. Op een speciaal ingerichte hoek van zijn corporate website maakt eBay inzichtelijk welke categorieën waar ter wereld het best mobiel werden verkocht in de afgelopen weken.

Mobile Sunday versus Cyber Monday
In Amerika lag de mobiele verkoopgroei op Mobile Sunday met 127 procent lager dan het mondiale gemiddelde van 165 procent. In de VS werd afgelopen zondag wel 38 procent meer mobiel verkocht dan op Cyber Monday, de drukste dag uit de geschiedenis van de Amerikaanse e-commerce tot nu toe.

Milo.com
In een artikel over eBay's mobiele verkopen op Cyber Monday berichtte Twinkle ook over diens overname van Milo.com. Dat is een bedrijf dat lokale winkelvoorraden doorzoekbaar maakt. Milo’s actuele schapinformatie van vijftigduizend Amerikaanse winkels wordt straks ook op eBay beschikbaar gemaakt, online en mobiel. Shoppers kunnen straks bijvoorbeeld een barcode scannen en zien dat hetzelfde product even verderop goedkoper wordt aangeboden.