Twinkle | Digital Commerce

EBay in zee met Layar-concurrent Junaio

2017-11-09
180101
  • 1:08

EBay Classifieds maakt rubrieksadvertenties in Amerika voortaan op locatie zichtbaar via augmented reality. De toepassing van eBay draait binnen augmented reality browser Junaio, een concurrent van het Nederlandse Layar.

Wie de smartphone-applicatie van Junaio voor iPhone of Android downloadt en daarbinnen kiest voor eBay Classifieds, kan op het scherm van zijn mobiele telefoon zien wat er in zijn nabijheid wordt gevraagd een aangeboden. In ons land biedt eBay-dochter Marktplaats.nl een dergelijke functionaliteit overigens al enige tijd aan in de eigen iPone-applicatie.

In onderstaande video demonstreert Cat Schwartz, ‘Gadget & Toy Director’ van eBay, de nieuwe toepassing van het bedrijf. Die biedt ook de mogelijkheid het aantal transreële zoekresultaten terug te brengen aan de hand van zoekwoorden (zoals 'pet' in het plaatje bij dit artikel).

Location based services
Het is de vraag in hoeverre de nieuwe augmented reality toepassing zal bijdragen aan de mobiele omzet van eBay. Die zit wel flink in de lift, schreef Twinkle gister, met alleen op afgelopen ‘Mobile Sunday’ al 13 miljoen dollar aan inkomsten. Met de overname van een app met barcodescanner en de acquisitie van Milo.com, dat actuele voorraden van lokale retailers inzichtelijk maakt, investeert eBay structureel in de toevoeging van location bases services aan het mobiele kanaal.