Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl investeert in social commerce

2017-11-09
180101
  • 1:43

Wehkamp.nl heeft een interactieve toolbar ontwikkeld, die bezoekers onder meer in staat stelt om op afstand samen te shoppen. De social commerce toepassing werd gebouwd met hulp van Livecom, waar Wehkamp.nl eerder nog werkte met Chatventure's Shopwithyourfriends.

De button 'Samen shoppen' staat op de toolbar die voortaan overal op Wehkamp.nl zichtbaar is. Op de toolbar prijken onder meer de opties 'Verras me!', 'Wat vind jij?', 'Spot de shopper' en andere mogelijkheden om content te delen.

Hyves, Facebook, Twitter of e-mail
Klanten met een Wehkamp.nl-account kunnen samen shoppen door andere klanten toe te voegen aan een persoonlijke vriendenlijst. Ook kunnen vrienden via Hyves, Facebook, Twitter of e-mail worden uitgenodigd.Besloten shopsessie
Op het moment dat de shopvriend of vriendin de uitnodiging accepteert, wordt een besloten shopsessie gestart, waarbij de schermen worden gesynchroniseerd. Hierdoor kunnen de initiatiefnemer en de shopvriend Wehkamp.nl samen bekijken. Via een chatvenster kunnen ze praten over het productaanbod.Launching partner
Wehkamp.nl is launching partner van Livecom 6G Social Shopping, zoals de tool heet. Pas nu het online-warenhuis de toepassing heeft geïmplementeerd, kunnen andere webwinkels haar gaan aanbieden, laat CCO Erwin van Asselt van Livecom weten. Waar Wehkamp.nl op dit moment alleen co-browsen met twee personen mogelijk maakt, kan in potentie met veel meer mensen samen worden geshopt.

Shopwithyourfriends
Frappant genoeg was Wehkamp.nl dit voorjaar ook de eerste online-retailer die Shopwithyourfriends aanbood. Die toepassing, die ontwikkelaar Chatventure internationale lof en prospects opleverde, biedt ongeveer dezelfde functionaliteit als de tool van Livecom. Volgens Erwin van Asselt, COO van dat bedrijf, is het voor Wehkamp.nl belangrijk dat de sociale shoptoepassing past binnen de eigen toolbaar ‘die de weg opent naar heel andere integraties’. Daarover wil hij verder niet uiweiden. ‘Livecom 6G Social Shopping biedt maximale flexibiliteit en er ligt al een tweede en derde versie op de plank. Ik kan me voorstellen dat Wehkamp.nl liever niet werkt met stand alone oplossingen’, refereert hij aan Chatventure.

Binnenkort reageert Wehkamp.nl in een nieuw artikel op deze site op de sociale shopontwikkelingen.