Twinkle | Digital Commerce

Ministerie wijst op risico’s met nepwinkel Medi-plaza.nl

2017-05-27
20171
  • 1:01

Het gebruiksrisico van online gekochte medicijnen wordt volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport schromelijk onderschat. VWS heeft Medi-plaza.nl geopend, een site waarop zogenaamd medicijnen kunnen worden gekocht.

‘Het doel van de site is consumenten te laten ervaren hoe lastig het is om echte medicijnensites van malafide digitale apothekers te onderscheiden’, aldus het ANP over de campagnesite.Medi-plaza.nl biedt onder meer productpagina's en een gedeelte met veelgestelde vragen. Pas als een bezoeker wil bestellen, worden de ware intenties achter de site duidelijk. De dokter, rechtsboven in de afbeelding, stapt dan uit de website om te wijzen op de risico’s van online-medicijnaankopen.

Internetpillen.nl
Het ministerie van VWS wijst via de site Internetpillen.nl al sinds 2008 op die risico’s. Veel medicijnen die op het web worden aangeboden zijn nep (62 procent volgens VWS) en consumenten zouden vaak duurder uit zijn dan via de gangbare weg. De populariteit van sites als Dokteronline.com, gestuwd door de vraag naar ‘schaamteproducten’ als viagra en afslankmiddelen, neemt toe naarmate meer geneesmiddelen uit de basispakketten van zorgverzekeraars verdwijnen.

Internetpillen.nl leidt nu naar Medi-plaza.nl, ‘de betrouwbare en voordelige internetapotheek’.