Twinkle | Digital Commerce

Belgische fusiewinkel strijdt tegen Free Record Shop en Bol.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

De Belgische online-mediawinkels Proxis.be en Azur.be hebben hun krachten gebundeld. Fusieshop Proxis.be&azur.be zou in één klap de grootste mediawinkel van België zijn geworden. Bovendien heeft de shop de ambitie om de Nederlandse markt te betreden.

Medio, eigenaar van Azur.be, wist afgelopen maandag een overnameakkoord te bereiken met Club, voorheen eigenaar van Proxis.be. Proxis.be&azur.be, de naam waaronder de combishop opereert, verkoopt onder meer boeken, dvd's, muziek en games.

Free Record Shop en Bol.com in België
Behalve Proxis.be en Azur.be heeft ook Mediadis.com een gedaanteverandering ondergaan. Die webwinkel werd rond de vorige jaarwisseling ingelijfd door Free Record Shop en toen ‘de grootste online-entertainmentwinkel van België' genoemd. Mediadis.com bestaat inmiddels niet meer en verwijst direct naar Freerecordshop.be, zoals Vanleest.nl sinds kort leidt naar Freerecordshop.nl.

Meer concurrentie op de Belgische online-mediamarkt komt van Bol.com, dat zich extra is gaan inspannen om Vlaamse webkopers aan zich te binden (zie interview Daniel Ropers).

Gewapend
Proxis.be&azur.be zegt echter een tegenbeweging in te willen zetten, door te mikken op Nederlandse webshoppers. Hoe het dat wil doen is onbekend. Het persbericht meldt: ‘Met deze transactie is de grootste online mediawinkel in België niet alleen gewapend om nationaal te groeien maar kan deze zich ook op de Nederlandse markt richten’.