Twinkle | Digital Commerce

LinvingSocial en HauteLook in reizen

2017-05-27
180101
  • 1:29

LivingSocial en HauteLook, exponenten van populaire online-verkoopconcepten, zijn onlangs begonnen met het aanbieden van reizen. Eerder dit jaar startte Vente-privee.com al met de verkoop van reizen, die steeds meer in flash sales worden aangeboden.

LivingSocial is net als Groupon een aanbieder van kortingsbonnen bij voornamelijk lokale retailers. Sites met stadsdeals grijpen snel om zich heen, getuige de entree van Groupon in ons land en de participatie van De Telegraaf in concurrent Groupdeal.nl. Het Amerikaanse LivingSocial kondigde aan met deals voor Nederlandse steden te komen, maar lijkt de plannen daarvoor even in de ijskast te hebben gezet (lijst).

LivingSocial Escapes
Recentelijk is het bedrijf wel begonnen met LivingSocial Escapes. Op de site worden in sales van een week 'affordable weekend getaways and vacations' verkocht. Iedere woensdag stuurt LivingSocial nieuwsbrieven uit om te wijzen op het aanbod. Leden die drie vrienden zover krijgen dat ze participeren in de deal krijgen een trip gratis, een beproefd concept van LivingSocial.

HauteLook Getaways
Ook HauteLook verkoopt sinds kort reizen. HauteLook is een Amerikaanse shopping community, die achter gesloten virtuele deuren merkartikelen verkoopt in korte sales. Binnen de flash sale site is HauteLook Getaways gelanceerd, dat net als LivingSocial Escapes weekendtrips en vakanties in de aanbieding heeft. De korting kan oplopen tot 60 procent.

Vente-privee.com, Gilt Groupe en Voyage-prive.com
LivingSocial en HauteLook deden allebei een acquisitie om het reisaanbod aan hun achterban te kunnen presenteren. Ze werden respectievelijk eigenaar van Urban Escapes en van BonVoyou. Bekende fashion communities als Vente-privee.com en Gilt Groupe (met Jetsetter.com) zijn al langer actief als reisverkopers. De internationaal bekendste aanbieder van reizen in flash sales is Voyage-prive.com. Het Franse bedrijf, dit jaar begonnen in Amerika, denkt 2010 af te kunnen sluiten met een omzet van 200 miljoen euro.