Twinkle | Digital Commerce

E-Ways Fulfilment Center in surseance van betaling

2017-05-27
146145
  • 1:18

E-Ways, de fulfilment-dochter die ECI enkele jaren geleden in de markt zette, verkeert in surseance van betaling. Het bedrijf verzorgt vanuit Vianen de opslag en orderverwerking voor onder andere ECI, Free Record Shop en De Telegraaf.

Uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel blijkt dat E-Ways Fulfilment Center uitstel van betaling heeft aangevraagd, waarmee de orderafhandeling van ECI en andere webwinkelpartners risico loopt. De websites van Free Record Shop, zowel de Nederlandse als de Belgische, nemen geen orders meer aan, maar of dat (deels) samenhangt met de actuele situatie bij E-Ways is onduidelijk.

Verzelfstandiging
ECI, de nummer 39 van de Twinkle100, verzelfstandigde zijn fulfilment-activiteiten in augustus 2009. Koos van Santen werd directeur van de nieuwe onderneming met de naam E-Ways Fulfilment Center: 'Wij maken als het ware een vliegende start’, zei hij bij de opening tegen Twinkle. ECI stelde zijn decennialang opgebouwde knowhow en capaciteit ter beschikking aan andere webwinkels dan Eci.nl, zustersite Cosmox.nl en de Belgische equivalenten daarvan.

E-Ways
Onder andere Free Record Shop, waarvoor ECI de exploitatie doet, en De Telegraaf werden als klanten verwelkomd. Meer grote webwinkelnamen kon Van Santen afgelopen oktober niet noemen aan Twinkle. Toen introduceerde E-Ways ‘alles-in-één pakkettarieven’ voor webshops. In dat model betalen klanten E-Ways een vast bedrag per pakje, inclusief inslag, opslag, verpakking, verpakkingsmateriaal en portokosten.

Noch de bewindvoerder, noch E-Ways zelf was vanochtend direct bereikbaar voor commentaar. Op de site van E-Ways wordt overigens geen melding gemaakt van de surseance.