Twinkle | Digital Commerce

E-Ways claimt primeur met vaste pakketprijzen

2017-11-11
180101
  • 0:59

E-Ways Fulfilment Center heeft ‘alles-in-één pakkettarieven’ voor klanten geïntroduceerd. Webwinkeliers betalen een vast bedrag per pakje, inclusief inslag, opslag, verpakking, verpakkingsmateriaal en portokosten.


Directeur Koos van Santen zegt dat E-Ways Fulfilment Center de eerste Nederlandse dienstverlener is met vaste all-in tarieven. Die bieden volgens hem helderheid in het woud van onduidelijke en moeilijk vergelijkbare offertes. ‘Er is veel verwarring over prijzen', zegt hij tegen Twinkle. 'Ook bij ons moesten webwinkeliers tot voor kort ellenlange formulieren invullen om een prijsplaatje voorgeschoteld te krijgen. Ze moesten antwoorden geven over verwachte volumes, gewichten, pick-plaatsen, pallet-plaatsen en wat al niet meer. “Laten we dit nou eens veranderen”, dachten wij.’

Drie pakketten
Webwinkelklanten van E-Ways, dat orders verwerkt voor onder andere ECI, Free Record Shop en de Telegraaf, kunnen kiezen uit drie verschillende pakketten, afhankelijk van hun verkoopvolume en variërend in prijs van 5,60 euro tot 5,95 euro. Volgens Van Santen zijn kleinere webwinkels minder kwijt dan dat ze ‘vaak alleen al aan portokosten betalen', dankzij het totale volume van het fulfilment-bedrijf en recent geoptimaliseerde processen.

Overigens blijft het bij ECI-spinoff E-Ways mogelijk een prijsvoorstel op maat te laten maken.