Twinkle | Digital Commerce

Kurt Staelens nieuwe CEO van Neckermann.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Kurt Staelens krijgt vanaf volgende week de dagelijkse leiding over Neckermann.com in handen. De Belg volgt Peter van Laere op, die slechts een klein jaar CEO was van Neckermann.com. Hij blijft wel aan binnen de directie, als COO.

Van Laere was vanaf 1 januari van dit jaar CEO van Neckermann.com, als opvolger van Kees Gabriëls. Van Laere bleef ondertussen COO van het thuiswinkelbedrijf, de enige directiefunctie die hij vanaf aanstaande maandag nog zal bekleden.

Proxis.com en Boekavenue.com
De nieuwe man Kurt Staelens verdiende zijn sporen onder andere op de online-boekenmarkt in Vlaanderen. Hij stond aan de wieg van Proxis.com en lanceerde dit jaar nog Boekavenue.com, dat 20 procent korting belooft op de vaste Nederlandse boekenprijs. Daartussen was Staelens onder meer werkzaam voor Telenet en The Brussels Airport Company.

Communities
Met een Nederlandse webomzet van 114,5 miljoen euro in 2009 bezet Neckermann.com de 14e plaats in de Twinkle100. Bij zijn vertrek liet Kees Gabriëls Neckermann.com eind vorig jaar achter met een nieuwe website. Het webwarenhuis bood andere webwinkeliers voortaan de mogelijkheid te verkopen binnen communities op Neckermann.com .‘Een nieuwe strategie gebouwd op oude waarden’, verwoordde Van Laere de toekomst van Neckermann.com in de eerste Twinkle van dit jaar. Het coverinterview met de scheidend CEO kunt u hier lezen.