Twinkle | Digital Commerce

Van Laere, Hensen en Lodde uit directie Neckermann.com

2017-05-27
22486
  • [nieuws]
  • 1:13

Neckermann.com neemt afscheid van drie van zijn vier directeuren. Alleen CEO Kurt Staelens blijft zitten. Het thuiswinkelbedrijf gaat op zoek naar een nieuwe directeur die de operationele en financiële leiding op zich neemt.

Dat schrijft de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC) over het bedrijf uit Sint Jansteen. De krant meldt dat de Belg Staelens (foto), pas sinds november CEO van Neckermann.com, ontslagen onder het personeel niet uitsluit.

Van Laere en Hensen eerst weg
Van Laere, die na het vertrek van Kees Gabriëls gedurende een klein jaar functioneerde als CEO, en financieel directeur Ed Hensen vertrekken officieel per 1 april. Commercieel directeur Christoph Lodde blijft iets langer aan, maar zal volgens de PZC binnen 6 tot 9 maanden weggaan bij de nummer 14 uit de Twinkle100. Staelens gaat Loddes werk er dan bij doen.

Profiel
Voor COO Van Laere en CFO Hensen wordt één vervanger gezocht om met Staelens een tweekoppige directie te gaan vormen. Volgens de CEO voldoet noch Van Laere, noch Hensen ‘aan het profiel wat benodigd is voor het vervullen van een dergelijke omvangrijke gecombineerde functie’, zo citeert de PZC. De reorganisatie zou zijn ingegeven door Neckermanns ambitie om in 2014 online-marktleider te worden.

Kurt Staelens was vanmiddag niet bereikbaar om de berichtgeving van de PZC te bevestigen. Een medewerker van de telefooncentrale zei niet met andere directeuren door te kunnen verbinden voor commentaar.