Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn brengt Appie naar Ah.nl

2017-11-08
180101
  • 1:09

Albert Heijn heeft de functionaliteit van zijn mobiele applicatie Appie beschikbaar gemaakt op zijn website. Door een koppeling worden boodschappenlijstjes op Ah.nl binnenkort realtime gesynchroniseerd met mobiele toestellen.

Albert Heijn, met 139 miljoen euro online-omzet de nummer 11 in de Twinkle100, voert op dit moment een test uit met Appie op Ah.nl. De mogelijkheden van Appie op Ah.nl zijn identiek aan die binnen de mobiele applicaties voor de iPhone en Android-toestellen.

Synchroniseren
In een video geeft de supermarktketen uitleg over de mogelijkheden van Appie. De voiceover zegt in het filmpje: 'Je kunt je lijst uitprinten en meenemen naar de winkel, maar je kunt het ook mailen en bekijken op je mobiel. Binnenkort is het mogelijk om je lijst te synchroniseren, tussen Appie op Ah.nl en Appie op je mobiel. Dan heb je altijd en overal je lijst bij de hand.’

Update
Bij de lancering van de iPhone-applicatie van Appie, een jaar geleden, zei Albert Heijn dat mobiele bestellingen in 2010 mogelijk zouden worden. Zover is het nog niet. Albert Heijn voerde onlangs wel een update uit van zijn mobiele applicatie, die het onder meer mogelijk maakt recepten te delen en boodschappenlijstjes door te smsen. Even daarvoor was al een barcodescanner toegevoegd, waarmee producten direct op het digitale boodschappenlijstje kunnen worden gezet.